Charley van 't Leven, Parc de Buttes-Chaumont, Paris (F)

Biografie

Ik ben Charley van 't Leven, geboren eind november 1988 te 's-Gravenhage en ik woon momenteel in 's-Gravenhage.

 

Ik heb een heel brede interesse. Om maar wat op te noemen: ik houd van reizen, steden bezoeken, fotograferen, websites bouwen, lezen, autorijden, nieuwe dingen leren, in de natuur wandelen of fietsen en uitgaan. Ik houd zowel van het grote drukke stadsleven (zoals in Parijs en Den Haag), als van het rustige relaxte leven (bijvoorbeeld vertoeven in de duinen, op het eiland Menorca of in de Franse campagne). Kort samengevat: ik houd van 't leven!

 

Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht op het gymnasium Haganum in Den Haag, welke ik in 2008 heb verlaten met een N&T en N&G diploma, om vervolgens niet zoals gepland Civiele Techniek in Delft te gaan studeren, maar Franse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, welke me heel goed beviel. Vanaf augustus 2010 tot en met januari 2011 heb ik voor mijn studie in de prachtige en mythische lichtstad gewoond: Parijs. Hier heb ik als Erasmus-student voor 1 semester 'des études françaises contemporaines' gestudeerd aan de Université Paris X Ouest - Nanterre La Défense, op 10 minuten afstand met RER A vanaf Paris. Hier leerde ik bijvoorbeeld behalve de Franse taal ook nog de Franse art contemporain en de moderne Franse filosofie van Claude Lévi-Strauss. Na terugkomst heb ik mijn bachelor-opleiding vervolgd in Utrecht en heb ik in juli 2011 mijn Bachelor succesvol afgerond. Aansluitend heb ik de Master Vertalen met de Franse taal als specialisatie gevolgd, wederom aan de Universiteit Utrecht. Vanwege een indertijd verplicht sectorplan heb ik tijdens deze master ook nog gedurende 1 semester een Frans mastervak gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. In de zomer van 2012 heb ik deze Master-opleiding succesvol afgerond.

 

Sinds ongeveer mijn achtste bouw ik al websites en sinds 2007 heb ik mijn eigen websitebedrijf gestart en heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien ontwerp ik zowel websites voor particulieren als bedrijven. Sinds 2010 ontwerp ik ook bijbehorend drukwerk, (digitale) nieuwsbrieven en digitale nieuwsmagazines. U kunt meer informatie alsmede mijn portfolio bekijken op mijn bedrijfswebsite www.vantleven.com. Op deze website vindt u ook een uitgebreide versie van mijn Curriculum Vitae.

 

Halverwege mijn eerste jaar van de studie Frans, in april 2009, werd ik voorzitter van studievereniging Cercle, een studievereniging in heroprichting, behorende bij de studie Franse taal & cultuur. Dit was ik tot aan de zomer voor mijn vertrek naar Parijs in 2010. Tijdens mijn voorzitterschap heb ik - samen met mijn medebestuursleden en actieve commissieleden - de studievereniging volledig heropgericht, stabiel gemaakt en op de kaart gezet, zowel bij de studenten Frans, de universiteit als de andere studieverenigingen van de faculteit Geesteswetenschappen. Tijdens deze periode hebben we ook meerdere reizen georganiseerd, naar o.a. Lille en Paris en waren we actief betrokken bij de organisatie van het grote jaarlijkse faculteitsfeest Let's GO! Meer informatie over S.V.F. Cercle kunt u vinden op de website: www.svf-cercle.nl.

 

Halverwege de Master-opleiding Vertalen kregen enkele mede-studenten en ik het idee om na onze studie te hebben afgerond samen een vertaalbureau op te starten. Na veel voorbereidend werk werd dit een feit: in april 2013 hebben we ons eigen vertaalbureau opgericht, genaamd Masters in Translation. Het vertaalbureau Masters in Translation is inzetbaar voor vertaalwerk, tekstcontrole en redactiewerk in de talen Frans, Nederlands en Engels. We streven er naar om het talen-aanbod binnenkort verder uit te breiden. Meer informatie over ons vertaalbureau vindt u op onze website: www.mastersintranslation.com.

 

In 2014 ben ik lid geworden van de wereldwijde netwerkorganisatie Junior Chamber International, waarbij leden zich kunnen ontwikkelen op persoonlijk, sociaal, maatschappelijk, zakelijk en internationaal vlak en waarbij leden met deze ontwikkelingen impact creëren. Daarnaast is JCI een onafhankelijk adviesorgaan aan de Verenigde Naties.. Sinds 2015 zit ik bij JCI Haaglanden, de bourgondisch ingestelde business club en onderdeel van de wereldwijde JCI. In 2017 ben ik een jaar lang voorzitter geweest van JCI Haaglanden en sinds januari 2017 ben ik de webmaster van JCI Nederland en teamlid van de landelijke PR & Communicatie commissie.

 

In april 2017 heb ik samen met een mede-netwerkclubgenoot de BV CelebrateLife! opgericht. CelebrateLife viert het leven door evenementen te organiseren en bij te dragen aan de organisatie van evenementen door anderen. Bijvoorbeeld een verzorgde reis naar de Champagne streek, waar we allerlei bijzondere en kleine champagnehuizen bezoeken. Meer informatie hierover is te vinden op www.clubcelebratelife.com. Behalve CelebrateLife! ben ik lid van de Confrérie du Sabre d'Or: een genootschap vol champagneliefhebbers dat flessen champagne bij feestelijke gelegenheden opent met een sabel. Sinds 2016 mag ik mij als lid Chevalier-Sabreur noemen en geïnteresseerden de kunst van het sabreren bijbrengen.

 

Zoals op de Home-pagina van deze website al duidelijk werd, kunt u op deze website een grote collectie foto's vinden. Tot op heden heb ik al veel interessante steden, landen, eilanden, bruggen, gebouwen en evenementen bezocht, die ik allemaal heb vastgelegd op foto's. De mooiste of speciaalste foto's wil ik graag met u delen. Ik heb deze foto's onderverdeeld in enkele categorieën. Uiteraard is het ook mogelijk (zie laatste categorie bij de foto's) om alle fotoseries achter elkaar te bekijken. Deze fotoseries zijn geordend op datum: de meest recente fotoseries staan eerst. Soms heb ik bepaalde plaatsen vaker bezocht en van deze plaatsen nieuwe foto's gemaakt, in dat geval heb ik de nieuwe foto's in dezelfde reeds bestaande fotoserie geplaatst, om het zo overzichtelijk te houden. In dat geval verandert de datum naar de meest recente datum. Bijvoorbeeld alle foto's uit 2005, 2009 en 2010 van het Parc de Buttes-Chaumont zitten bij elkaar in één fotoserie en is gedateerd op de meest recente datum, te weten 2010.
In de loop der tijd zal ik deze collectie foto's ook steeds meer uitbreiden.

 

Indien u meer informatie wilt, een bepaalde foto wilt gebruiken voor een nader te bepalen doeleinde, een foto groter wilt zien of contact met mij wilt opnemen, dan kunt u mijn contactgegevens linksonder op iedere pagina vinden.

 

Publicaties

Leven, Charley van 't. Le sous-titrage pour le film Les Aventuriers : le processus de sous-titrage en néerlandais du film Les Aventuriers (1967) de Robert Enrico. Utrecht : Igitur Universiteitsbibliotheek Utrecht, 2012. Masterscriptie.

 

Leven, C.A.B. van 't. 'Zweven naar Hongkong'. Metro, editie 30-09-2011, p. 5. Prijsvraag schrijven artikel voor de Metro Future Daily - de krant van 30 september 2031 [één van de winnaars].

 

Leven, Charley van 't. Les problèmes de traduction du français moderne, du français familier et des choses concrètes en néerlandais qui se posent dans le roman Je vais bien, ne t'en fais pas écrit par Olivier Adam. Utrecht : Igitur Universiteitsbibliotheek Utrecht, 2011. Bachelorscriptie.

 

Smits, Lauren en Susanne ter Smitten. 'In gesprek met studenten: interview met Charley van 't Leven'. FUUTURE - jouw toekomst, jouw keuze - UU Career Start 2011. Universiteit Utrecht, 2011. p. 7.

 

Lezingen & presentaties

Dinsdag 26 februari 2013
Alumni-avond van het samenwerkingsverband Moderne Talen in Lokaal Negen, Utrecht.
Alumni vertellen aan studenten over hun carrière na het behalen van hun studie.
Over: de studie Franse taal & cultuur en de master Vertalen met specialisatie Frans.

 

Dinsdag 15 oktober 2013
Lezing, filmavond & borrel van Socialiter (oud-leerlingen-vereniging van gymnasium Haganum), Den Haag.
Filmavond & borrel: Les Aventuriers (1967).
Over: de film zelf, het ondertitelproces en de vertaalproblemen die zich voordoen bij het ondertitelen van de Franse film Les Aventuriers.

 

Zaterdag 16 november 2013
Masterdag Frans, Universiteit Utrecht.
Alumni vertellen aan studenten over hun carrière na het behalen van hun studie.

 

Donderdag 22 februari 2018
CarrièreNacht, Universiteit Utrecht.
Alumni vertellen aan studenten over hun carrière na het behalen van hun studie.

 

Zaterdag 10 maart 2018
Masterclass, filmavond & wijnproeverij van JCI Haaglanden, Den Haag.
Filmavond & borrel: Les Aventuriers (1967).
Over: de film zelf, het ondertitelproces en de vertaalproblemen die zich voordoen bij het ondertitelen van de Franse film Les Aventuriers.