Den Haag Centraal

Al enkele jaren is het Centraal Station van Den Haag een grote puinhoop en bouwput. Het station wordt compleet vernieuwd, met een mooie nieuwe glazen stationshal, winkels en horeca. De verbouwing van het station is één van de grote sleutelprojecten van ProRail en heeft als doel dat het station straks toekomstbestendig is voor het steeds hoger wordende aantal reizigers dat gebruik maakt van het station, met de komst van de RandstadRail en de HSL.

 

Het glazen dak van de nieuwe stationshal is vrij recent voltooid en is heel mooi geworden. De stationshal is - in tegenstelling tot enkele jaren geleden - veel lichter en het geeft een moderne en internationale uitstraling, vooral door de transparantheid en de hoogte van de hal. De perrons zijn inmiddels ook opgeknapt, met vloerverwarming. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de perrons niet bevriezen en dus niet glad worden als het van de winter gaat vriezen. Een prachtig idee, maar eerst zien, dan geloven. Momenteel zijn ze bezig met de gevels en het bouwen van de winkels en horeca in de hal. Langzamerhand krijgt het nieuwe station steeds meer de vorm die het moet gaan krijgen en wordt er steeds meer en meer zichtbaar van het nieuwe station.

 

De afgelopen jaren heb ik enkele foto's gemaakt van het station tijdens de verbouwing en gisteravond heb ik een foto gemaakt van de nieuwe stationshal bij schemering. De foto's zijn hier te bekijken. U kan ook hieronder klikken op de thumbnails om direct naar de categorie te gaan. In de komende tijd zal ik deze fotoserie nog aanvullen met nieuwe foto's van het station.

 

Den Haag Centraal (NL) - Busplatform viaductzijde Den Haag Centraal (NL) - Stationshal Den Haag Centraal (NL) - Koningin Julianaplein Den Haag Centraal (NL) - Stationshal Den Haag Centraal (NL) - Nieuwe stationshal